onsdag 29 april 2015

Dag 2 - Träningstävling

Dagens stora händelsen var träningstävlingen som ägde rum direkt efter frukosten. Tävlingen hölls i en stor sal på hotellet och pågick i två och en halv timme. Under träningstävlingen fick deltagarna försöka lösa ett problem som ska likna problemen under den riktiga tävling. Till skillnad från den riktiga tävlingen var det tillåtet att ställa frågor till både ledare och organisatörer. Deltagarna tog chansen att testa datorerna och systemet medan vi ledare gick runt till dem och gav lite goda råd.

Herman och maskoten Sven.
Förra årets vinnare fokuserar på träningsuppgiften.

Problemet som deltagarna fick under träningstävlingen var följande:




Efter träningstävlingen var det en kort frågestund. Därefter träffades lederna och deltagarna för att prata om lösningen på problemet medan vi väntade på lunchen. 20 deltagare löste problemet fullständigt varav två var svenskar, Joakim och David. 

Under eftermiddagen hade deltagarna fritid som ägnades åt en promenad till en affär i närheten av hotellet tillsammans med några av de andra lagen och guider.

Strax innan middagen var det dags för det officiella invigningen av tävlingen där alla lag fick presentera sig. Trenden blev att varje lag, efter att ha sagt sina namn, gjorde ett kaxigt uttalande om vilka de skulle slå i tävlingen. Vi från Sverige sa självsäkert att vi ska slå både Danmark och Norge, annars får vi simma tillbaka till Sverige! 

Svenska laget, ledarna och vår guide, Julia.
   
Imorgon börjar tävlingen på riktigt. Då är det dags för den första tävlingsdagen av två. Deltagarna kommer att få tre problem att försöka lösa under fem timmar. Vi håller tummarna för att det ska gå bra för alla. Vi kommer att liveblogga här under tävlingen, 09:00-14:00, där vi ska hålla er uppdaterade med hur det går för deltagarna. Missa inte det!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar