söndag 3 maj 2015

Dag 5: Utflykt, prisceremoni + bilder från veckan

Efter två dagars intensiva tävlingar var nog många glada att få lämna de svåra problemen bakom sig, låta datorn ligga kvar i hotellrummet och åka på en dagsutflykt i Warsawa. Som om det inte vore nog hade vi dessutom turen att få uppleva firandet av Polens flaggdag på stadens gator.
Utflykten började med en bussresa till Pałac Kultury i Nauki. Byggnaden var en gåva från Stalin och är idag populär för den vackra utsikten från terassen på 30:e våningen.


Pałac Kultury i Nauki

Pałac Kultury i Nauki


Utsikten från toppen.




Nästa punkt på schemat var ett besök på en utställning som heter Niewidzialna Wystawa. Det är en utställning där man kan få uppleva hur det är att vara blind. Större delen av utställningen är i totalt mörker och man får testa att befinna sig i ett antal vardagliga miljöer och situationer utan att kunna se. Vi blev ombedda att inte avslöja för mycket om vad som fanns i mörkret, men vi rekommenderar starkt ett besök till den som får chansen.



Niewidzialna Wystawa



Innan vi återvände till hotellet promenerade vi på gågatorna i innerstan och åt lunch på en restaurang. 

Tillbaka på hotellet var det dags för prisutdelning. Från Sverige fick Joakim Blikstad guld och David Wärn silver. Alla deltagare fick en bok. Fullständiga resultat finns här:








Här kommer lite fler bilder från veckan:


Laget på utflykt i Warsawa
Redo för tävling

Presentation av laget

Yoga efter andra tävlingsdagen
Ledarna och guiderna vill också ha medaljer!



Tack till alla som medverkade i BOI 2015! Det var helt fantastiskt! Grattis till alla deltagare!





Melanż!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar